3. oktobrī Daugavpils Kultūras pilī notika svinīgais pasākums, veltīts Starptautiskajai veco ļaužu dienai un Dienas centra “Saskarsme” 20 gadu jubilejai.

Pasākumā pulcējās pensionāru biedrību un sabiedrisko organizāciju pārstāvji, pilsētas Domes vadība, dienas centra sadarbības partneri un draugi, kā arī Daugavpils seniori.

Klātesošos uzrunāja un sveica domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Aleksejs Vasiļjevs, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Nataļja Kožanova un priekšsēdētājas vietniece Viktorija Sporāne-Hudojana, kā arī Sociālā dienesta pārstāvji, dienas centra sadarbības partneri un draugi.

Pēc apsveikuma uzrunām sekoja svētku koncerts, kurā piedalījās „Saskarsmes” radošie kolektīvi un viņu draugi. Tika sumināti Dienas centra brīvprātīgā darba veicēji – nodarbību, pulciņu vadītāji, interešu grupu vecākie.

Dienas centra pirmsākumi meklējami 2002. gadā, kad bijušā bērnudārza ēkā Liepājas ielā 4 tika atvērts Daugavpils pilsētas Dienas centrs Pensionāriem un invalīdiem. 2004.gadā tas pārveidots par patstāvīgu Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādi “Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas dienas centru”, bet 2017.gadā – par Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes” Sociālais dienests ” Dienas centru “Saskarsme”. Šo gadu laikā centrs ir kļuvis par pulcēšanās un interesantas laika pavadīšanas vietu vairākiem simtiem daugavpiliešu. «Saskarsme» nodrošina sociālo prasmju attīstīšanas iespējas, izglītošanas, brīvā laika pavadīšanas, mākslas un mākslinieciskās pašdarbības nodarbības pensijas vecuma personām, ģimenēm ar bērniem, personām ar invaliditāti un personām pēc smagām, ilgstošām slimībām. Tā apmeklētāji var radoši izpausties kādā no daudzajiem lietišķās mākslas pulciņiem, dejot, dziedāt, vingrot un citādi aktīvi darboties.

Plašāka informācija par Dienas centra „Saskarsme” aktivitātēm atrodama ŠEIT

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas pašvaldības

Komunikācijas nodaļa