Godinot aktīvākos pilsētas iedzīvotājus un uzņēmējus, Valsts svētku priekšvakarā, svinīgā pasākumā Daugavpils Kultūras pilī tika pasniegti Daugavpils pilsētas pašvaldības apbalvojumi GADA BALVA un MŪŽA IEGULDĪJUMS. Gada balvu nominācijā  “Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe” saņēma  Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” Sociālo pakalpojumu nodaļas Sociālās mājas un Patversmes/Naktspatversmes vadītāja Irēna Šuļga.

Irēna Šuļga strādā Daugavpils pašvaldības sociālajā jomā kopš 2004.gada, uzsākot savu profesionālo darbību Aprūpes mājās biroja sociālās aprūpētājas amatā . 2005.gadā, saņemot augstāko profesionālo izglītību,  Irēna sāka strādāt par Sociālās mājas  Šaurā ielā 28 sociālo darbinieci, bet no 2009.gada viņa vada Sociālo māju. 2022.gada viņas atbildības jomai pievienojās arī  Sociālā dienesta Patversme/Naktspatversme.

Irēna Šuļga ir talantīga un cienījama vadītāja gan kolēģu, gan klientu vidū un ir iemantojusi lielu autoritāti. Irēna ir atklāta gan ar Sociālā dienesta darbiniekiem, gan ar klientiem. Viņa spēj efektīvi noorganizēt ne tikai savas struktūrvienības darbu, bet profesionāli sadarboties arī ar citām Sociālā dienesta struktūrvienībām, pašvaldības iestādēm, valsts iestādēm, sabiedriskajām organizācijām. Irēna ir zinošs un kompetents darbinieks. Bieži sniedza atbalstu un palīdzību kā brīvprātīgā persona.  Viņa iekļauta Domes dzīvokļu komisijā, kur pārstāv Sociālā dienesta  viedokli kā eksperts.
Irēna pastāvīgi paaugstina savu profesionālo līmeni, apgūst  un pielieto praksē jaunas zināšanas, īsteno valsts un starptautiskās sociālā darba vadlīnijas.

Īpaši gribas atzīmēt Irēnas Šuļgas pašaizliedzīgu darbu pandēmijas laikā. Vadot iestādes, kurās pastāv paaugstinātas epidemioloģiskās bīstamības risks, viņa ir spējusi līdz minimumam samazināt pandēmijas sekas tai uzticētajās institūcijās, efektīvi organizējot darbu,  stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus darbiniekiem un klientiem.

Irēna Šuļga ir īsta Sociālā Dienesta un dzimtās pilsētas patriote,  viņa turpina ieguldīt savu darbu, zināšanas, pieredzi un pat dvēseles daļu Daugavpils pašvaldības sociālās  jomas attīstībā un pilnveidošanā. 

Sveicam un lepojamies ar mūsu kolēģi!