23. un 24. novembrī  Sociālo dienestu apmeklēja kolēģu delegācijas no Lietuvas Telšiem un Latvijas Jelgavas. Notika  pieredzes apmaiņa sociālo pakalpojumu jautājumos. Viesus interesēja šādi darba jautājumi: atbalsta pasākumi ģimenēm ar bērniem, darbs ar pusaudžiem, likumpārkāpumu profilakse, korekcijas programmas, ģimeniskās vides veicināšana, psiholoģiskais atbalsts ģimenēm, atbalsts personām ar atkarības un līdzatkarības problēmām, sociālā rehabilitācija, vides pielāgošana, asistentu pakalpojuma nodrošināšana un daudzi citi jautājumi.

Viesi apmeklēja  dažādas sociālā dienesta struktūras: Ģimenes māju “Pīlādzis”, krīzes centru, grupu dzīvokļus personām ar garīga rakstura traucējumiem, Dienas centru “Saskarsme” un atzinīgi novērtēja Daugavpils Sociālā dienesta darbu, sniegto sociālo pakalpojumu organizāciju un kvalitāti, kā  arī to daudzveidību. Sadarbība ar Lietuvas un Jelgavas kolēģiem tiks turpināta.

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” sabiedrisko attiecību speciālists Marina Gorkina.