24. martā visā Latvijā norisināsies ikgadējā Tiesu izpildītāju diena, kas šogad būs veltīta tam, lai palīdzētu iedzīvotājiem nekļūt par parādniekiem. Tiesu izpildītāji bez maksas konsultēs par iespējām atlikt parādu piedziņas sprieduma izpildi vai sadalīt to atmaksas termiņos. Tāpat iedzīvotājiem būs iespējams konsultēties arī par citiem ar parādu piedziņas spriedumu izpildi saistītiem jautājumiem.

Iedzīvotājiem būs iespējams konsultēties par to, ko darīt, lai lieta nenonāktu līdz piespiedu izpildei, par iespējām sadalīt parāda apmaksu pa daļām vai sprieduma izpildes atlikšanu. Saskaroties ar finansiālām grūtībām, parādnieks var lūgt kreditoru vienoties par maksājumu veikšanu pa daļām vai atlikt maksājumu veikšanu. Tiesvedības stadijā tiesa ir tiesīga pēc lietas dalībnieka pieteikuma, ievērojot pušu mantisko stāvokli, bērnu tiesības vai citus apstākļus, pieņemt lēmumu par sprieduma izpildīšanas atlikšanu vai sadalīšanu termiņos, kā arī par tā izpildes veida un kārtības grozīšanu.

Iedzīvotājiem Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes bezmaksas konsultācijas 24. martā būs pieejamas visas dienas garumā, no pulksten 9.00 līdz 17.00.

1) Pa tālruni: 67290005

2) Pa e-pastu: tidienas@lzti.lv

3) WhatsApp čatā: 27840355

4) Facebook:  facebook.com/LZTIP

Tāpat konsultācijas telefoniski būs iespējams saņemt visu tiesu izpildītāju birojos. Tiesu izpildītāju kontaktinformācija atrodama Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā www.lzti.lv sadaļā Zvērināti tiesu izpildītāji.

Tiesu izpildītāju dienas ir Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes 2016. gadā aizsākta iniciatīva. To mērķis ir sniegt plašāku informāciju par tiesu izpildītāju darbu Latvijā un dot iespēju cilvēkiem bez maksas saņemt juridiskās konsultācijas parādu atmaksas jautājumos.

Tiesu izpildītāji ir valsts amatpersonas, kuru pienākums ir panākt tiesu spriedumu izpildi aizskartās puses, valsts un sabiedrības interesēs. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes pienākums ir rūpēties par nozares pārstāvju profesionalitāti un publiski pārstāvēt viņu viedokli.