Viena no galvenajām cilvēku ar invaliditāti problēmām ir viņu adaptācija sabiedrībā. Dienas aprūpes centra personām ar garīga rakstura traucējumiem speciālisti sociālās rehabilitācijas programmas “Soli pa solim” ietvaros veic lielu darbu klientu sociālai integrācijai pilsētvidē. Šī virziena mērķis ir klientu redzesloka paplašināšana, cilvēku ar ierobežotām spējam brīvā laika pavadīšanas kvalitatīva pilnveidošana, apmeklējot dažādas sabiedriskas vietas, piedaloties kultūras pasākumos un ekskursijās, iepazīšanās ar dzimtās pilsētas vēsturi, komunikācijas prasmju attīstīšana. Tas viss dod cilvēkiem ar garīgā rakstura traucējumiem vienlīdzīgas iespējas un tiesības dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Katru mēnesi Dienas aprūpes centrs organizē daudz dažādu izzinošu, attīstošu un izklaides pasākumu. Klienti ir apmeklējuši daudzus pilsētas vēsturiskos objektus, apmeklējuši izstādes muzejos, nacionālās kultūras biedrībās un bibliotēkās.

Piemēram, šajā gadā, papildus jauno izstāžu apmeklējumam Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, Marka Rotko mākslas centrā un Māla mākslas centrā, neaizmirstams bija Jurija Čertova radošo darbu izstāžu “Dejas ritmā”, “Daba iedvesmo” un BJC “Jaunība” pulciņa “Mezglošana” audzēkņu radošo darbu izstādes “Dabas un dvēseles savienojums” apmeklējums Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē, Piekrastes bibliotēkā. Centra klienti vienmēr ar prieku un gandarījumu apmeklē šādus pasākumus.

10. maijā Centra klienti atklāja jaunu un interesantu brīvā laika pavadīšanas vietu – tas ir “Inženieru Arsenāls”, kas durvis apmeklētājiem vēra 5. maijā. Šī vieta cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem  bija ļoti pozitīva un neaizmirstama pieredze, jo tā vēl ir jauna un neapgūta.

Šo aktivitāšu laikā klienti apgūst dažādas sociālās prasmes, atrod informāciju par kādu interesantu notikumu vai vēsturisku vietu, izdomā maršrutu un atkārto uzvedības noteikumus sabiedriskās vietās. Šīs situācijas palīdz attīstīt patstāvību un rada priekšnoteikumus patstāvīgai dzīvei. Vēlāk klienti var apmeklēt šīs vietas paši vai kopā ar radiniekiem un justies brīvāk pazīstamā vidē.