“Alise Brīnumzemē”, iespējams, ir viens no slavenākajiem darbiem pasaulē. Šodien, 4. jūlijā, aprit 160 gadi kopš Čārlzs Dodžsons (pseidonīms Lūiss Kerols) pastāstīja Alisei pasaku par meiteni, kura aizskrēja pakaļ trusim uz Brīnumzemi. Vēlāk, 1865. gadā, angļu matemātiķis, dzejnieks un rakstnieks Čārlzs Dodžsons (pseidonīms Lūiss Kerols) uzrakstīja brīnišķīgu pasaku “Alises piedzīvojumi Brīnumzemē”. Šī ir neparasta pasaka par mazas meitenes Alises pārsteidzošajiem piedzīvojumiem brīnumainā zemē, kuru apdzīvo jocīgie iemītnieki. Pasaka “Alises piedzīvojumi Brīnumzemē” staigā pa pasauli jau vairāk nekā simts gadus, un neskatoties uz savu cienījamo vecumu, nav zaudējusi savu “pasakaino” šarmu. Grāmata neatstāj vienaldzīgus ne pieaugušos, ne bērnus. Un grāmatas varoņi ir tik spilgti, ka tos nav iespējams aizmirst pat pēc ilgāka laika.

Mūsu klientiem, tāpat kā mums visiem, patīk pasakas, tāpēc šodien, 4. jūlijā, svinot šīs pasakas jubileju, Dienas aprūpes centrā, Arhitektu ielā 21 sociālās rehabilitācijas programmas “Kustīgs un dzīvespriecīgs” ietvaros tika organizēts izklaidējošs sporta pasākums “Alise Brīnumzemē”. Pasākumā piedalījās gan Dienas aprūpes centra, gan Specializēto darbnīcu klienti. Pasākuma mērķis bija mudināt klientus uz veselīgu dzīvesveidu, kopīgi sportojot. Pasākuma uzdevumi bija radīt pozitīvu svētku atmosfēru, veicināt klientu kustību aktivitāti, veicināt prieka un baudas izjūtu, pildot uzdevumus kopā, attīstīt fiziskās īpašības, piemēram, spēku, veiklību, ātrumu, izturību, veicināt sadarbību, attīstīt komandas darba, biedriskuma, savstarpējās palīdzības, lepnuma izjūtu, svinēt kopīgas uzvaras un panākumus.

Pasākums sastāvēja no tradicionālajiem posmiem, taču šodien tie norisinājās īpašā, pasaku atmosfērā. Katra posma uzdevums bija izpildīt pasakaina varoņa uzdevumu, pēc kura izpildes klientu komanda saņēma burvju atslēgu uz pasakaino zemi. Aktīvi tika izmantots Sporta komplekss, kas bija aprīkots saskaņā ar teritorijas labiekārtošanas projektu. Ikvienam bija prieks piedalīties pasākumā, un viņus aktīvi atbalstīja skatītāji. Dienas aprūpes centra klientiem šī diena bija veselības un pozitīvu emociju diena.