13.03.notika pašvaldības pārstāvju, aktīvistu un nozaru speciālistu kopējā tikšanās, lai sadarbojoties piedāvātu kopienu iedzīvotājiem aktivitātes, kuras uzrunātu gan aktīvos iedzīvotājus, gan iesaistītu mazākaktīvus iedzīvotājus. Sociālā darbinieka loma kopienā ir pievērt uzmanību, darboties, lai  tiktu ievērotas, uzklausītas, iesaistītas mazākaizsargātu iedzīvotāju grupas.

            Sociālais darbs kopienās tiek arvien vairāk aktualizēts un uzsvērts  kā nozīmīga sociālā darba forma. Gan likumprojekta “Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā”, iezīmējas sociālā darba forma kopienās, gan Sociālo darbinieku konferencē šogad pievērš uzmanību, ka prasmīgi, savienojot sociālā darba mikrolīmeņa prakses ar  mezolīmeņa praksēm,  iesaistot, mobilizējot nozaru speciālistus  jau  preventīvi var mazināt  dažāda veida problēmu ietekmi uz iedzīvotājiem.

           Tikšanos organizēja Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma departaments ar NVO  “Cita Daugavpils” aktīvu iesaisti.

 Dalībniek tika iepazīstināti ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Tūrisma nodaļas lielākajiem pasākumiem un tūrisma akcijām šajā vasaras sezonā – Velo diena, Pārgājienu diena, bezmaksas pilsētas apskates ekskursijas u.c..

          Jaunatnes lietu un sporta pārvalde informēja par gaidāmajām sporta aktivitātēm Daugavpils apkaimēs. Tiks ieviesta un ar aktīvākajiem apkaimju iedzīvotājiem realizēta jauna iniciatīva “Apkaimju pastaigas”, kurās ikvienam būs iespēja izzināt savas apkaimes noslēpumus, parūpēties par savu fizisko veselību, kā arī aktualizēt problēmas, ar kurām ikdienā saskaras apkaimju iedzīvotāji.

       “Mežciema biedrība” dalījās savā pieredzē, kā viņiem izdevies aktivizēt savas apkaimes kopienu, un kādas aktivitātes līdz šim īstenotas iedzīvotāju saliedēšanā, savas apkaimes kultūras mantojuma popularizēšanā, kā arī saturīga brīvā laika pavadīšanā.

        Tikšanās laikā tika atzīmēts, ka šī apkaimju aktīvistu kopīga kustība, kur apkaimju aktīvisti iepazina viens otru, uzsākās, pateicoties tam, ka Sociālais dienests iesaistoties LM Pilotprojektā “Sociālais darbs kopienā”, noorganizēja pirmo tikšanos apkaimju aktīvistiem Dienas centrā “Saskarsme” .

Dienas centrā “Saskarsme”  vadītāja Lilita Gadzāne.