Biedrība “Latgaleite” kopā ar Križu aktīviem senioriem  saņēmusi Izglītības iniciatīvu centra  sadarbībā ar Lielbritānijas Britich Councel pārstāvniecību Latvijā, projekta “Darbīgās kopienas Latgalē 2024“ ietvaros atbalstu iniciatīvai “Kopā radot-kļūsim atpazīstami “.

Projekta mērķis-caur kopienas piederības/ identitātes zīmēm (logo un moto) celt kopienas pašapziņu, kas ļaus kopienai kļūt saliedētākai, neatkārtojamai, unikālai, atpazīstamai 25 apkaimju vidū. Veicināt Daugavpilī kopienu sadarbību, lai tā taptu kā vienots instruments, palīgs, padomdevējs kopienu iecerēto aktivitāšu realizēšanai.

        Projekta aktivitātes ļaus apkaimes iedzīvotājiem turpināt pierādīt savu vēlmi pašiem  līdzdarboties, būt aktīviem. Aktivitātēs tiks  iesaistītas ģimenes ar bērniem, ielu jaunieši, seniori, iedzīvotāji. Aktīvu dalību projekta aktivitātēs ņems 27.Pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi un audzinātāji, Križu apkaimes brīva laika klubs “Križi”. Projekta laika pati kopiena veidos savu apkaimes Logo, Moto. Rudenī pārgājiena/ekspedīcijas talkas laikā kopā ar kopienu un citu apkaimju aktīvistiem tiks apsekota Križu veselības taka un apkopots darbu saraksts  takas uzlabošanai, lai ilgtermiņā tā kalpotu par Križu apkaimes pievilcīgu pastaigu objektu jebkuram interesentam
      12.04.2024. Križos –apkaimes brīvā laika klubā “Križi” notika projekta “Kopā radot-kļūsim atpazīstami “atklāšana.

 2023.gadā Križos, patiecoties  Izglītības iniciatīvu centra sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā, projekta “Darbīgās kopienas 2023  “ ietvaros atbalstītajam projektam “Paveiksim to kopā”, kopiena atjaunoja autobusa pieturu grafiti tehnikā.

       Projekta lielākais sadarbības partneris ir  Sociālais dienests, kas uzsācis un turpina iedzīvināt sociālā darba formu- sociālais darbs  kopienā.

#IIC #DarbīgāsKopienas #PeopleToPeople