Tuvojoties Svētā Valentīna dienai, Dienas aprūpes centrs personām ar garīga rakstura traucējumiem ar lielu mīlestību sirdī gatavojās svētkiem un kopā ar speciālistiem izrotāja telpas un aktu zāli, izgatavoja apsveikuma kartiņas, izcepa lielu gardu kūku un sagatavoja svētku pasākumu.

14. februārī Dienas aprūpes centra un Specializēto darbnīcu klienti skatītājiem parādīja savus koncerta priekšnesumus un aktīvi piedalījās dažādos izklaides konkursos, pēc kuriem saņēma svētku balvas. Jau par tradīciju Centrā ir kļuvis Valentīndienas svētku pasts, kurā ikvienam bija iespēja nosūtīt savu īpašu apsveikuma kartīti mīļotajam cilvēkam. Šāds saturīgs pasākums ļauj klientiem ar garīga rakstura traucējumiem izprast savas un citu cilvēku jūtas, justies vajadzīgiem un mīlētiem, kā arī vienkārši jautri pavadīt laiku. Mēs vēlētos atzīmēt, ka visiem cilvēkiem ir vienādas jūtas un vajadzības, daudzi cilvēki savas jūtas pauž caur radošumu. Labs noskaņojums, humors, atvērtās sirdis – šāda atmosfēra veicina iekšējo harmoniju un cilvēku ar īpašām vajadzībām radošo un komunikatīvo spēju attīstību. Vēlamies izteikt īpašu pateicību mūzikas nodarbību vadītājai Irinai Terentjevai par lieliski organizētajiem svētkiem un atzīmēt viņas augsto profesionalitāti, spēju atrast individuālu pieeju katram grūtajam klientam un atklāt viņa radošās spējas.

Mūsu pasākumu apmeklēja arī režisors Viktors Jansons, kurš ir pazīstams ar ievērojamām teātra izrādēm un festivāliem Rīgā un Daugavpilī. Viņš atzīmēja dažu Centra klientu lielo radošo potenciālu, un tika panākta vienošanās par sadarbību.

Lai gan svētku nevar būt par daudz, ir vērts atcerēties, ka mīlestība un rūpes par mīļoto cilvēku jāizrāda katru dienu, jo nav nepieciešams īpašs gadījums, lai dāvinātu ziedus un teiktu mīļus vārdus, galvenais, lai tas nāktu no sirds. Dienas aprūpes centra personām ar garīga rakstura traucējumiem klienti un darbinieki novel, lai mīlestība dzīvo mūsu sirdīs!