24. aprīlī notika šogad pirmā personu ar invaliditāti sabiedrisko organizāciju padomes “Mēs varam vairāk!” sēde. Šogad Padomei ir jubileja – tai aprit pieci gadi. Atklājot sēdi, Padomes priekšsēdētāja Anna Stankeviča informēja, ka šajā laikā paveikts daudz, Padomē uzņemtas jaunas NVO, tiek koordinēts kopdarbs, notiek konstruktīvs dialogs ar pilsētas varas iestādēm.

Tikšanās piedalījās arī Padomes “Mēs varam vairāk” bieži viesi: Daugavpils  valstspilsētas  pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs un domes deputāte, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājas vietniece Viktorija Sporāne-Hudojana.

Komentējot Padomes darbu, V.Sporāne-Hudojana norādīja: “Ir ļoti svarīgi, ka šī padome pastāv. Pateicoties tai biedrības kopīgi ar dažādu jomu pašvaldības pārstāvjiem var efektīvāk  risināt cilvēkiem ar invaliditāti sabiedriski svarīgus jautājumus. Spilgtākais piemērs ir Stropos izveidotā īpašā peldvieta cilvēkiem ar invaliditāti. Atzīmēšu arī pērnā gada skaisto koncertu Kultūras pilī, kas tika organizēts kopīgi ar Sociālo dienestu par godu Pasaules cilvēku ar invaliditāti dienai, kad visa pilsēta redzēja, cik viņu vidū ir daudz talantu. Liels paldies organizāciju vadītājiem un viņu komandām par darbu pilsētnieku labā, kolēģiem – par palīdzību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. No sirds novēlu visiem veselību, kā arī produktīvu sadarbību Padomes ietvaros.”

Tikšanās laikā tika apspriesti visdažādākie jautājumi: speciālo stāvvietu trūkuma problēma pilsētā, Daugavpils NVO iespēja piedalīties kopā ar Augšdaugavas novada Pašvaldības iestādi “TAKA” burāšanas sportam veltītajā projektā, invalīdu organizāciju dalība gaidāmajos Pilsētas svētkos un daudz kas cits.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks V. Kononovs uzsvēra: “Cilvēku ar invaliditāti sabiedriskās organizācijas, apvienojoties Padomē “Mēs varam vairāk”, daudz aktīvāk un efektīvāk tagad aizstāv invalīdu tiesības un intereses. Mūsu sadarbību ar Padomi es vērtēju ļoti augstu. Tās biedru iniciatīvas palīdz pašvaldībai uzlabot pilsētvidi, paaugstināt dzīves kvalitāti cilvēkiem ar invaliditāti Daugavpilī. Tāpēc mēs esam atvērti saziņai, vienmēr cenšamies rast risinājumus padomes izvirzītajiem jautājumiem. Vēlos arī vērsties pie kolēģiem, pašvaldības darbiniekiem, ar lūgumu būt vēl uzmanīgākiem pret cilvēku ar invaliditāti lūgumiem un problēmām, nodarbojoties ar to risināšanu prioritārā kārtībā.”

Nākamā padomes sēde “Mēs varam vairāk” notiks vasarā.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļa